Lenzen

Optiek Cuyx is op de hoogte van de nieuwste technologie. Wij volgen voortdurend bijscholing, zowel in het binnen- als het buitenland.

Wij onderzoeken of je contactlenzen kunt dragen en welk type je nodig hebt. We voeren een uitgebreid oogonderzoek uit met gespecialiseerde apparatuur. Verder kijken we of je voldoende traanvocht heeft. We meten ook de kromming van de oogbol. Dit is essentieel voor het kiezen van de juiste lens. Als tijdens ons onderzoek blijkt dat je een oogafwijking hebt, verwijzen we je door naar een oogarts. Optiek Cuyx werkt overigens samen met verscheidene oogartsen.

Ook als je een speciale oogafwijking hebt, kun je bij ons terecht voor lenzen. Zo kun je met een ‘ovaal’ oog (astigmatisme) nog contactlenzen dragen. In dit geval bieden de zogenoemde ‘torische’ lenzen een oplossing. Die passen het zicht aan het oog aan.

Heb je een probleem met veraf én dichtbij en wil je lenzen dragen? Geen probleem: er bestaan tegenwoordig progressieve (multifocale) lenzen. Optiek Cuyx zoekt samen met je naar de juiste oplossing.